iPhone-brugere advares: Vær opmærksom på denne notifikation

06/09/2023 07:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Når det først er sket, er der ingen vej tilbage.

Mest læste i dag

Hvis du ejer en iPhone, er det vigtigt at være opmærksom på en særlig notifikation, der kan have en betydelig indvirkning på dit liv.

De fleste er bekendte med situationen. Du nyder musikken på Spotify, YouTube eller Apple Music gennem dine hovedtelefoner i offentligheden. For at isolere dig selv fra omgivelserne skruer du op for lydstyrken.

Selvom dette kan virke uskadeligt, kan det faktisk have alvorlige konsekvenser for din fremtidige hørelse, hvis du udsætter dine ører for for høj lyd.

Dette er blevet rapporteret af LadBible.

For at beskytte din hørelse i fremtiden har Apple implementeret en funktion, som gavner alle brugere.

Apple har inkluderet en advarselsfunktion, der informerer brugere om, hvornår lydstyrken er for høj, og hvornår det kan skade hørelsen permanent.

Hvis du har haft for høj lyd i dine hovedtelefoner i syv dage i træk, vil du modtage en advarselsnotifikation, som vises i gult på din skærm.

Apple fremhæver også denne notifikation på deres egen hjemmeside og siger, at den kan redde din hørelse:

"Høretelefonmeddelelser fortæller dig, om din lydeksponering har været for høj i en længere periode, f.eks. over 80 decibel (dB) i alt i løbet af de seneste 7 dage."

"Din iPhone, iPod touch eller Apple Watch kan nu advare dig, når du har overskredet 100% af 7-dages eksponeringsgrænsen, mens du bruger hovedtelefoner. Disse meddelelser giver dig mere bevidsthed om dine lyttevaner og hjælper dig med at beskytte din hørelse."

Hvis du nogensinde ser et gult banner, der popper op på din telefon, er det et klart tegn på, at du bør sænke lydstyrken.

Ifølge WHO er der omkring en milliard mennesker globalt, som risikerer høretab på grund af deres usunde vane med at udsætte ørerne for for høj lyd.