Hendes toiletpapir-strategi sparer hende årligt 700 kroner: Sådan gør hun det

04/12/2023 09:03

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Hendes toiletpapir-strategi sparer hende 700 kroner årligt.

Mest læste i dag

Under pandemien blev toiletpapir anset som værdifuldt guld, og for nogle er det stadig svært at forestille sig, at det altid er tilgængeligt, når man besøger det lokale supermarked.

Dog har visse personer opdaget, at der er penge at spare på toiletpapir.

Den miljøbevidste forælder, Frith, delte for nylig en video på TikTok med en toiletrulle, der sad på siden og stillede spørgsmålet: "Vil du spare penge?"

Det rapporteres af Mirror.

Mange seere antog naturligvis, at det var en video med en rabatkode til toiletpapir, så de blev overraskede, da moren fjernede toiletpapiret og erklærede: "Skift til familieklude."

Familieklude er genanvendelige klude, der kan vaskes efter brug på toilettet. I billedteksten til videoen forklarede moren, at hun havde opgivet toiletpapir og i stedet var begyndt at bruge familiekludene.

"I løbet af det seneste år, siden vi skiftede, har vi sparet 700 kroner, og det inkluderer min mand og gæster, der stadig bruger papir. Vi har haft et toiletrulleabonnement i de sidste tre år, så jeg kan nemt se, hvor meget mindre vi bruger, og hvor meget vi sparer. Dette vil kun stige, når det mindste toilettræner. Alt, hvad du behøver, er et sæt klude og en vådpose med lynlås (som du kan få for omkring 100-150 kroner, og de vil vare i årevis)."

Hun tilføjede: "Der er ingen ekstra vask, da vi vasker dem sammen med vores genanvendelige bleer. Hvis du ikke bruger genanvendelige bleer, behøver de kun en hurtig skyllecyklus, og så kan de komme i din almindelige vask. De er bedre til rengøring, hvilket især er nyttigt med børn. Der er ingen grund til at være bange for at røre ved dem. Du skal blot åbne lynlåsen, putte dem i maskinen, og lade den gøre resten for dig. Ville du overveje familieklude?"

Nogle mennesker er uenige om fordelene ved at foretage dette skift, og eksperter synes heller ikke at være enige. Healthline påpegede om genanvendeligt toiletpapir, at det kan risikere at tilstoppe rørene og kræver omhyggelig håndtering og vask for at undgå smitteoverførsel (f.eks. E. coli).

Det kan faktisk vise sig ikke at være miljøvenligt på grund af det vand og den øgede varme, der kræves til rengøring, og kludene kan fastholde pletter, hvilket gør dem uønskelige at genbruge.