Folk lægger skeer på græsplænen eller foran hovedøren: Derfor skulle du overveje at gøre det samme

09/08/2023 13:15

|

Sebastian Ilsøth

Foto: YouTube
Det kan lyde lidt mærkeligt, men der er mening med galskaben. Det kan være ganske nyttigt at placere en ske i sin have, hvis man blot forbereder den lidt.

Mest læste i dag

Flere og flere placerer teskeer i deres haver eller ved deres indgang. Det kan synes en smule skørt, men når du kender baggrunden, vil du sandsynligvis begynde at adoptere samme praksis. Det kræver blot en teske, lidt sukker og vand.

Tricket er så enkelt, at det næsten virker for fantastisk til at være sandt.

Alt, du skal gøre, er at tage en teske, drysse lidt sukker på den og tilføje en smule vand. Derved skabes en simpel sukkervandsblanding, som bier og humlebier kan udnytte til at regenerere deres energilagre.

Bier og humlebier spiller en afgørende rolle i vores økosystem ved at medvirke til bestøvning af mange af de planter, vi er afhængige af. Dog kan disse små insekter undertiden løbe tør for energi og kæmpe med at finde tilbage til deres bo.

Ved at give dem adgang til sukkervand kan du bistå dem med at genopbygge deres energiniveauer og forøge deres chancer for at overleve.

Hvordan udføres det?

At etablere denne nødhjælpsstation i din egen have er en enkel proces. Start ved at tage en teske (eventuelt et låg af en art) og strø et lag sukker på den.

Herefter tilsætter du en smule vand for at skabe en sukkervandsblanding. Placer teskeen et sted i din have, hvor bierne let kan finde den. Og det er det!

Du har nu skabt en enkel redningsstation for trætte bier.

Du kan observere processen i videoen nedenfor, som demonstrerer, hvordan tricket udføres.