En særlig 2-euro-mønt er 1,1 millioner kroner værd

24/04/2024 15:31

|

Nicolai Busekist

Foto: Bastian Riccardi / Unsplash
Er du heldig at have fundet denne 2-euro-mønt, så kan du kalde dig millionær. Den er nemlig over 1,1 millioner kroner værd.

Mest læste i dag

At mønter ofte er mere værd, end man måske tror, er ikke længere nogen hemmelighed. Derfor er det faktisk altid værd at kigge nærmere på sine mønter, når man får byttepenge. Det er især tilfældet i lande, hvor de benytter sig af euro.

Mønter med særlige fejl eller som er blevet lavet i begrænsede oplag, er særligt eftertragtede. Det kan forekomme, at samlere betaler flere tusinde euro for at erhverve sådanne eksemplarer.

Det betyder naturligvis, at du kan være heldig at få en mønt, der er rigtig mange penge værd, når du får dine byttepenge tilbage. Derfor er det vigtigt at huske at tage et nærmere kig på dem. 1- og 2-euro-mønter kan i nogle tilfælde koste på den anden side af en million kroner.

Man kan finde ud af, hvor meget en mønt er værd, ved at bruge nogle tricks. Man kan sammenligne priser i fora på nettet eller på salgsplatforme. Man kan også vælge at få mønten vurderet direkte hos en specialist.

Mønt fra Grækenland

Anstrengelserne kan faktisk betale sig, hvis man har modtaget en mønt, der ser speciel ud. Derfor bør du ikke tøve med at undersøge, hvad den kan vise sig at være værd.

Det gør sig især gældende, når man tænker på, at en helt særlig 2-euro-mønt er blevet solgt for intet mindre end 150.000 euro på nettet. Det svarer til over 1,1 millioner kroner.

Dette unikke eksemplar er en fejlprægning fra Grækenland. Mønten er ifølge Faktastisch fra 2002 og ser allerede en smule slidt ud. Sælgeren havde markeret detaljerne på mønten, som gør den så værdifuld.

Så kunne selv begyndere lettere se, hvad man skulle være opmærksom på ved en handel med en sådan mønt.

Det er naturligvis vigtigt at nævne, at det ikke er alle mønter, der er mange penge værd. Tværtimod er det kun ganske få, der er det. Det ændrer dog ikke på, at det er vigtigt at være opmærksom på. Du kan nemlig have heldet med dig, når du får byttepenge retur.