Eksperter deler: Sådan forhindre du edderkopper i at komme ind i dit hus

11/09/2023 16:23

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Eksperter giver her tips til at undgå edderkopper i hjemmet.

Mest læste i dag

Mens mange af os ser frem til hyggelige efterårsaftener derhjemme, er der nogle, der ikke kan undgå at føle uro, når bladene begynder at falde. Denne frygt har intet at gøre med Halloween, men handler om en helt anden ting: edderkoppe-sæsonen.

Heldigvis er der ingen grund til at leve i konstant angst for de ottebenede gæster i dit hjem. Nogle eksperter anbefaler brugen af en særlig naturlig ingrediens, der siges at kunne holde edderkopper på afstand. Det er vigtigt at handle hurtigt, så sørg for at have det nødvendige på lager, før edderkopperne begynder at lægge deres æg, som Mirror rapporterer.

Når august går på hæld, og parrings-sæsonen begynder, råder eksperter fra Online-Bedrooms.co.uk personer med araknofobi til at placere lidt lavendel i huset. Lavendel er en helt naturlig ingrediens, der er alt andet end indbydende for edderkopperne.

"Edderkopper kan ikke udstå lugten af lavendel og vil undgå det for enhver pris. En lavendel-duftende æterisk olie kan gøre tricket, da aromaen vil sprede sig i hele dit hjem," forklarer eksperterne.

Ifølge hjemmesiden Bugstips er edderkopper slet ikke begejstrede for stærke lugte, og lavendel er en af dem. Lavendel menes at indeholde stoffer som linalool og linalyl-acetat, som siges at have afskrækkende egenskaber.

Hvis du ikke er begejstret for duften af lavendel, er der også andre dufte, der kan holde edderkopper på afstand og forhindre dem i at føle sig for velkomne i din stue, såsom mynte og pebermynteolie.

Nic Shacklock fra Online-Bedrooms.co.uk udtaler: "Tanken om edderkopper, der kravler ind i millioner af hjem, kan sende en kuldegysning ned ad ryggen på os. Edderkoppens parrings-sæson kulminerer i slutningen af august og fortsætter ind i september, hvilket betyder, at mange af os kan opleve en invasion. Ingen ønsker edderkopper i deres hjem, så der er nogle forholdsregler, du kan træffe for at holde dem væk. For eksempel afskyr edderkopper lugten af lavendel og mynte, så det kan være en god idé at sprede disse dufte rundt i dit hjem. Det er også vigtigt at forsegle eventuelle huller i dit hjem, som de potentielt kan kravle igennem. Forebyggende foranstaltninger som disse er mest effektive til at holde de ottebenede insekter ude!"