Ekspert: Sådan fjerner du effektivt kalk og brune striber i toilettet

18/06/2024 19:17

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Træt af kalkaflejringer i toilettet? Her får du en eksperts gode råd til at fjerne dem.

Mest læste i dag

At tage sig af toiletrengøringen er en opgave, som de færreste finder fornøjelig.

Når man forsøger at fjerne kalk og brune striber fra toiletkummen, kan det virke som om, man bruger alt for meget kraft, og man ender med at tænke: 'Der må være en mere effektiv metode?'

Kalkaflejringer i toilettet kan opstå på ganske kort tid, især i områder med hårdt vand. Det er ikke æstetisk tiltalende, og selvom man måske selv overser det, vil ens gæster næsten helt sikkert bemærke det.

Heldigvis har Chris Wootton, direktør for rengøringsfirmaet Poppies, delt sin "gyldne regel" for at eliminere striberne i toilettet, og det er både hurtigt og simpelt.

"Ifølge den gyldne regel for fjernelse af toiletkummepletter bør man anvende produkter uden alkaliske egenskaber. De fleste pletter i toilettet opstår i områder med hårdt vand, så det er vigtigt at huske, at blegemiddel ikke er effektivt. Du bør i stedet benytte et syrebaseret produkt som kalkfjerner."

Han påpeger også, at blegemiddel faktisk ikke fjerner kalkaflejringerne, det får dem blot til at blive usynlige, så de "blender ind" med resten af toilettet, som beskrevet af Mirror.

Derfor kommer problemet altid tilbage efter brug af blegemiddel, da det aldrig forsvinder helt.

For at fjerne kalkaflejringerne effektivt anbefaler Chris at bruge hvid eddike til at skabe en naturlig rengøringsopløsning, der ikke blot skjuler problemet.

"Den mest effektive måde at lave en kraftig syreopløsning er ved at blande hvid eddike med en halv kop natron og fordele det omkring toiletkummen. Lad det sidde i mindst 15 minutter og påfør derefter hvid eddike over natronen," forklarer han og uddyber:

"Dette udløser en boblende reaktion, der aktiverer syren og kan nedbryde selv de mest sejlivede kalkaflejringer. Efter cirka 10 minutter bør du grundigt skrubbe toilettet med en skuresvamp."