Ekspert deler drik, der kan 'ødelægge søvnkvaliteten' før sengetid - og det er ikke koffein

21/03/2024 12:17

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
En ekspert har advaret om, at visse drikke kan forstyrre din søvnkvalitet, så det kan være på tide at genoverveje dine vaner før sengetid.

Andre læser også

Når det kommer til at få en god nats søvn, er der mange ting, vi får at vide, vi skal prøve. Nogle eksperter påstår, at det at spise kiwier før sengetid eller at have vinduet åbent kan hjælpe dig med at falde i søvn hurtigere.

På den anden side er der nogle ting, vi får at vide, vi skal undgå at gøre før sengetid for at få bedre søvn. Der er åbenlyse ting, som at undgå koffein, men der er også en mindre åbenlys ting, du måske ikke har overvejet.

Du kan føle dig super søvnig efter at have drukket en øl eller et glas vin, men det viser sig, at alkohol også kan være med til at ødelægge din nattesøvn.

Søvneksperter hos Bed Kingdom har afsløret potentielle årsager til søvnløshed, og en af dem er relateret til vaner med at drikke alkohol og nikotinforbrug.

"Selvom alkohol ofte kan få dig til at falde i søvn hurtigere, kan det at drikke det tæt på sengetid forårsage fragmenteret søvn og kan være årsagen til hyppig opvågnen i løbet af natten," lyder det ifølge Mirror.

"Studier har afsløret, at det at drikke alkohol op til fire timer før sengetid kan påvirke søvnkontinuiteten og varigheden negativt, hvilket fører til længere 'vågen efter søvnstart' (WASO), hvor du vågner op om natten og har svært ved at falde i søvn igen."

"Hvis du har problemer med at sove efter en drink, så prøv at drikke din sidste drink omkring fire timer før du går i seng for at sikre, at din krop har haft rigelig tid til at fordøje og metabolisere alkoholen, før du forsøger at falde i søvn."

Studier har også vist, at forbrug af nikotin før sengetid var relateret til søvnløshed. Det skyldes, at det påvirker kroppens evne til at falde i søvn og forblive i søvnen.

"Koffein virker ved at blokere effekterne af adenosin, som er en neurotransmitter, der naturligt opbygges i kroppen i løbet af dagen og skaber pres for at sove," lyder det fra eksperterne.