Ekspert afslører: Derfor bør du aldrig skrue op for varmen, når det bliver koldt

12/11/2023 17:10

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Selvom det kan virke fristende, bør du ikke skrue op for varmen, når det bliver koldt udenfor.

Mest læste i dag

Når kulden så småt begynder at indfinde sig, kan fristelsen for mange være at skrue op for varmen. Dog advarer eksperter imod denne praksis, især på et tidspunkt hvor energipriserne er ekstremt høje, ifølge en artikel fra Wales Online.

Dominic Lees-Bell, varmeekspert hos Only Radiators, forklarer, at at øge temperaturen på termostaten ikke nødvendigvis giver hurtigere opvarmning. Tværtimod medfører det energispild og unødvendige udgifter, da termostaten ikke styrer kedlens temperatur.

Hver grad, termostaten hæves med, kan tilføje ekstra 10% til varmeregningen årligt, rapporterede Record.

"Selvom det er almindeligt at skrue op for varmen i koldt vejr, er det ikke, hvad termostaten er designet til. Den fungerer som en begrænser, der fastsætter både minimums- og maksimumstemperaturer," forklarede Lees-Bell og tilføjede en analogi: "At øge termostaten til 30 grader i et forsøg på at varme huset hurtigere er som at bede nogen om at løbe 20 miles, men at flytte målstregen til 30 miles, når de er udmattede efter 10 miles."

Energy Saving Trust bakker op om denne tilgang og anbefaler at indstille termostaten til den laveste behagelige temperatur, typisk mellem 18 og 21 grader. At skrue op for termostaten får ikke huset til at blive varmere hurtigere, og det anbefales at holde en konstant temperatur for at håndtere de stigende energipriser.

Ifølge Lees-Bell er 18 grader den mest hensigtsmæssige temperatur, især for raske og sunde personer. Det er dog vigtigt at tage hensyn til husstandens medlemmer og deres individuelle behov ved valg af optimal rumtemperatur.