Drik to kopper te om dagen: Sådan vil din krop ændre sig

13/10/2023 15:54

|

Sebastian Ilsøth

Foto: YouTube
Du vil ikke tro, hvad der sker med din krop, hvis du drikker to kopper te om dagen.

Mest læste i dag

Mange danskere nyder lejlighedsvis en kop te, men det viser sig faktisk, at det kan være en særdeles klog beslutning, hvis man ønsker at fremme sit eget helbred.

Te kan faktisk vise sig at være en nøglefaktor i beskyttelsen af vores hjerne, især når alderen begynder at sætte sine spor.

Ifølge en undersøgelse udført af eksperter, kan blot to daglige kopper te have en markant positiv indvirkning på vores hukommelse og generelle kognitive funktioner, særligt hos ældre individer.

Dette er rapporteret af The Mirror.

De forskere, der stod bag denne undersøgelse, har identificeret en gruppe naturligt forekommende kemikalier i te, kendt som flavanoler, som tilsyneladende positivt påvirker hjernens sundhed.

Disse flavanoler fungerer som kraftfulde antioxidanter og kan også findes i forskellige frugter som æbler og bær, samt i vin.

Selve undersøgelsen

Selve undersøgelsen omfattede over 3.500 sunde personer over 60 år, som blev delt op i to grupper.

Den ene gruppe indtog dagligt 500 mg flavanoler, svarende til mængden i to kopper te, mens den anden gruppe fik en placebo.

I løbet af de tre år, som undersøgelsen varede, blev deltagerne udsat for hukommelsestests for at vurdere deres kognitive evner.

Resultaterne var bemærkelsesværdige: De, der indtog flavanoler, oplevede en gennemsnitlig forbedring på 10,5% i deres hukommelse.

Professor Gunter Kuhnle fra University of Reading påpegede, at te var den mest tilgængelige kilde til flavanoler:

"For de fleste mennesker vil to daglige kopper te levere tilstrækkeligt flavanolindtag. Tilsætning af mælk til teen påvirker ikke optagelsen af flavanoler negativt."

Dr. Scott Small fra Columbia University tilføjede, at disse fund også kunne have relevans for personer i alderen 40-50 år og måske have en endnu mere dramatisk indvirkning på deres hukommelse.