Derfor skal du aldrig vende dine glas på hovedet i skabet

08/07/2023 06:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Mange mennesker placerer deres glas med kanten nedad i skabet uden at være klar over konsekvenserne.

Mest læste i dag

En TikTok-stjerne er blevet viral efter at have vist sine følgere, hvorfor det ikke er en god idé at opbevare glas med kanten nedad i skabe eller på hylder.

I en video, der allerede har fået imponerende 3,6 millioner visninger og 128.000 likes, har brugeren @bs.hidden.secrets delt sit seneste køkken-hack med sine mange følgere.

Ifølge denne populære TikTok-bruger, der har mere end 76.000 følgere, er problemet med at opbevare glas med kanten nedad, at al vægten hviler på den "mest skrøbelige del" af glasset - kanten.

"Over tid er der større risiko for, at glasset går i stykker," forklarer @bs.hidden.secrets.

Nogle mennesker er enige i TikTok-stjernens råd. En person bemærkede, at det er "ubehageligt at opbevare den del, man drikker af, på overfladen," fordi den samler støv.

Men størstedelen af brugerne kritiserede videoen og jokede med, at man bare skulle købe "stærkere" glas.

En bruger skrev: "Jeg har altid opbevaret dem med kanten nedad. Jeg har ALDRIG haft et problem."

Den kulinariske producent Clare Langan fortalte marthastewart.com, at der ikke er en "forkert måde" at opbevare sine glas på.

Dog anbefaler hun at opbevare mindre brugte krus med kanten nedad for at forhindre støv i at samle sig.

Når det kommer til mere skrøbelige glasvarer til særlige lejligheder, som f.eks. champagneglas eller vinglas, siger Langan, at det "typisk er mere sikkert" at opbevare dem "oprejst".

Hvad angår tykkere glas, siger eksperten, at det er sikkert at stable dem oven på hinanden. Dette kan også hjælpe med at forhindre støv og spare plads.