Det kan virke modstridende at skrue op for varmen om sommeren, men der er faktisk situationer, hvor det kan være fordelagtigt.
Generelt er der ingen praktisk grund til at sætte varmeren på højeste niveau, når temperaturen udenfor er omkring 30 grader Celsius.
Typisk slukkes varmesystemet eller sættes på en lav indstilling ved fyringssæsonens afslutning for at spare energi og holde hjemmet behageligt.
Men hvis varmesystemet slukkes helt, kan det være en god idé at skrue helt op for radiatoren.
Ifølge den tyske organisation Deutsche Verband Flüssiggas e.V. (DVFG) hjælper det med at forhindre, at ventilerne blokerer om sommeren og sætter sig fast, når næste fyringssæson begynder. Dette kan forhindre dyre reparationer eller udskiftninger.
Sluk i stedet for at vælge "Sommertilstand"
Systemer med udendørs sensorer, der også producerer varmt vand, skifter ofte automatisk til "sommertilstand". Dette betyder dog ikke, at de er helt slukket; de aktiveres, når udendørssensoren registrerer en lavere temperatur.
Eksperter anbefaler, at forbrugerne i stedet vælger indstillingen "kun varmt vand" for at undgå unødvendig opvarmning af radiatorerne. Det sikrer, at der kun produceres varmt vand til køkken og badeværelse, hvilket er mere energieffektivt.
Der kan opstå situationer, hvor opvarmning er nødvendig
Selv om sommeren kan der være situationer, hvor høj varmetemperatur er nødvendig.
Dette gælder især for varmesystemer, der også opvarmer husstandens varmt vand.
Hvis et rum for eksempel er meget fugtigt og skal tørres hurtigt, kan det hjælpe at tænde for varmen i kort tid.
Dette er dog primært relevant, når luftfugtigheden skal reduceres markant, og andre metoder som ventilation ikke er tilstrækkelige.
En anden grund kan være tekniske tests eller vedligeholdelse af varmesystemet. Nogle gange skal systemet indstilles til et højt niveau for at kontrollere, om det fungerer korrekt efter vedligeholdelse.