Derfor bør du ikke dræbe edderkopperne i dit hjem

01/10/2023 14:55

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
"Jeg ved, det kan være svært at overbevise dig, men lad mig prøve: Dræb ikke den næste edderkop, du ser i dit hjem."

Mest læste i dag

Mange er enige om, at edderkopper ofte fremkalder frygt og ubehag, især når de dukker op i ens hjem. Det er dog sjældent, at de ottebenende væsener udgør en egentlig fare.

Du kan derfor tage det roligt, når det gælder de almindelige brune edderkopper, der ofte findes i dit hjem - de udgør ingen trussel. Ifølge AnimalWised udgør kun en lille brøkdel, nemlig 12 ud af 650 arter i Storbritannien, edderkoppebid, der er giftige nok til at forårsage alvorlig smerte hos mennesker.

Det er måske svært at tro, men de fleste hus-edderkopper gør faktisk en værdifuld tjeneste i dit hjem ved at beskytte det mod andre skadedyr.

Entomologen Matt Bertone opfordrer endda britiske folk til ikke at slå edderkopper ihjel, hvis de støder på dem i deres ejendom. Han forklarer: "Hvorfor? Fordi edderkopper er en essentiel del af naturen og vores indendørs økosystem, og de har deres egen vigtige rolle at spille."

Så ifølge Express er det en god idé at undlade at dræbe de edderkopper, der bor i dit hus, da det faktisk kan gøre mere skade end gavn.