Mange danskere har taget hvid eddike til sig som en alsidig og miljøvenlig løsning til rengøring i hjemmet.
Det bruges flittigt til alt fra badeværelser til køkkener, men det er ikke uden faldgruber.
Der er nemlig steder i hjemmet, hvor eddike kan gøre mere skade end gavn, og det kan resultere i permanente ødelæggelser.
Ifølge eksperten Kirsty Barton fra Alternative Flooring, så er tekstilgulvbelægninger et af de områder, hvor hvid eddike ikke hører hjemme.
"Først og fremmest bør hvid eddike ikke bruges til at rengøre tekstilgulvbelægninger. Det er heller ikke en effektiv rengøringsløsning til tæpper, det har ingen rengøringseffekt ud over almindeligt vand, og så er der den langvarige lugt", lyder det fra hende ifølge Express.co.uk.
Samtidig fremhæver hun, at eddike kan forværre pletter som vin og frugtsaft, der efterlades med en sur plet, som næsten er umulig at fjerne.
Det gælder især tæpper lavet af naturlige materialer som sisal og jute, der kan blive ødelagt af eddiken, da dens syre nedbryder fibrene.
Foruden naturlige materialer advarer eksperten også mod brugen af eddike på merceriseret bomuld, som ofte bruges i tæpper med silkelignende tekstur.
Her kan eddiken få farverne til at løbe og skabe uoprettelige skader.
Hun lægger ikke skjul på vigtigheden af at vælge rengøringsmidler med godkendelsesmærker som WoolSafe eller CleanSeal for at beskytte tæpper og andre delikate materialer.
Det er dog ikke kun tæpper, der bør undgå eddike som rengøringsmiddel.
Hårde overflader som marmor, granit og andre natursten er ligeledes på listen over materialer, hvor eddike kan forårsage skader. Træmøbler er heller ikke undtaget, da syren kan føre til misfarvning og nedbrydning af overfladen.
Mens hvid eddike kan være et fantastisk rengøringsmiddel til mange opgaver, er det vigtigt at forstå, hvor det bør undgås.