Apple med sikkerhedsopdateringer: Sårbare for hackerangreb

22/09/2023 12:56

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Apple har udgivet sikkerhedsopdateringer til både iPhone, iPad, Mac og Apple Watch.

Mest læste i dag

Der er ikke mange dage til lanceringen af iOS 17. Ikke desto mindre har Apple nu frigivet en ny opdatering til iPhone i form af iOS 16.6.1.

iPhone-brugere bør straks downloade og installere denne opdatering, da den løser flere kritiske sikkerhedsfejl.

Aktivt udnyttet

Ifølge Bleeping Computer er to af sårbarhederne klassificeret som såkaldte "zero day"-sårbarheder. Dette betyder, at der endnu ikke er nogen rettelser tilgængelige for disse angreb.

Det, der gør disse fejl kritiske, er, at de kan udnyttes ved blot at indlæse et billede eller en vedhæftet fil, f.eks. i Safari, Beskeder eller WhatsApp, som ArsTechnica rapporterer.

Sikkerhedsforskere fra Citizen Lab, som opdagede sårbarhederne, bemærker, at angribere aktivt har udnyttet disse sårbarheder til at installere såkaldt Pegasus-spionsoftware, udviklet af Israels NSO Group, på telefoner tilhørende en ansat i en civilsamfundsorganisation i Washington, D.C.

Yderligere råd til sårbare personer

Citizen Lab opfordrer alle, der er i større fare for sikkerhedstrusler, til at aktivere såkaldt "Lockdown Mode" på deres iPhones og Macs.

Ifølge Ars Technica blokerer dette for mange vedhæftede filer og deaktiverer forhåndsvisninger af links, som angribere ofte bruger i deres forsøg på at hacke sig ind på enhederne.

- Vi mener, og Apples sikkerhedsingeniør- og arkitekturteam har bekræftet over for os, at "Safe Mode" blokerer dette specifikke angreb, skriver Citizen Lab.

For at opdatere din iPhone skal du gå til appen "Indstillinger," vælge "Generelt" og derefter "Opdater."

Udover opdateringen til iPhone har Apple også frigivet opdateringer til iPad (iPadOS 16.6.1), Mac (MacOS Ventura 13.5.2) og Apple Watch (watchOS 9.6.2).