Advarer mod populært trick: Opbevarer du avocado på denne måde, kan du blive alvorlig syg

05/11/2023 07:12

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Et viralt trick får nu eksperter til at advare, da man kan blive meget syg af det.

Mest læste i dag

På TikTok kan man finde en række smarte tricks, der kan gøre hverdagen mere bekvem. Disse tricks spænder vidt, fra madlavningstip til måder at forlænge holdbarheden af fødevarer, for eksempel for at undgå madspild.

En særlig populær metode til at opbevare avocadoer, som har fået eksperter fra Pink Storage Cardiff til at udsende advarsler, involverer at placere avocadoerne i vand. Dette siges at forlænge deres holdbarhed fra dage til uger.

Dette trick er blevet bemærket af mange af flere grunde. For det første, fordi modne avocadoer ofte ikke bevarer deres friskhed i lang tid, og for det andet på grund af deres relativt høje pris.

En ekspert udtaler:

"Da vi blev opmærksomme på dette trick, kunne vi hurtigt se, at mange mennesker var glade for det og begyndte at bruge det. At nedsænke en avocado i vand bremser oxidationsprocessen og forhindrer den i at blive overmoden."

Selvom dette trick synes at virke, bør det undgås. Ikke desto mindre er det svært at bremse populariteten, når et viral trick viser sig at være effektivt.

Når man placerer en avocado i vand, skaber man imidlertid et miljø, der øger risikoen for bakterier som listeria og salmonella.

"Disse bakterier kan findes på overfladen af en avocado, og i vandmiljøet kan deres antal fordobles," advarer eksperterne.

Ernæringsekspert Toby King forklarer, at især listeria er farlig, da den ikke kan fjernes som mange tror.

"Nogle brugere tror fejlagtigt, at man kan desinficere bakterierne ved at rengøre skrællen, men listeria kan trænge igennem skrællen og ind i selve avocadoen. Derfor er desinficering ikke effektiv," rapporteres det ifølge The Imperial Reporter.