Wien-terrorist blev benådet: "Afgjort forkert"

05/11/2020 09:07

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Den 20-årige jihadist Kujtim Fejzulai blev april sidste år fængslet for at have forsøgt at rejse til Syrien og tilslutte sig Islamisk Stat.

I Østrig bliver der nu stillet spørgsmål til, hvordan den tidligere dømte tilhænger af Islamisk Stat, kunne få muligheden for at begå skudmassakren i Wien mandag aften.

Efter Fejzulai i april sidste år blev fængslet, gik der ikke længe før han igen var en fri mand. Allerede i december sidste år, blev den 20-årige benådet, og sendt i et anti-radikaliseringsprogram, hvor embedsmænd siger de hørte ham fordømme nylige islamistiske angreb i Frankrig.

Anti-radikaliseringsprogrammet virkede dog tilsyneladende ikke efter hensigten, eftersom Fejzulai mandag aften skød og dræbte fire personer, og yderligere sårede 22.

Narrede anit-radikaliseringsprogram.

Den østrigske Kansler Sebastian Kurz, kalder nu beslutningen om at benåde den 20-årige for ”afgjort forkert”. Østrigs indenrigsminister, Karl Nehammer siger at den nu afdøde terrorist ”narrede” de folk der ledede anti-radikaliseringsprogrammet, for at komme hurtigere ud.

Ifølge Nehammer har politiet ved ransagninger af Fejzulais hjem, fundet mange beviser for, at han stadig var stærkt radikalisereret. Og i et facebookopslag sidder terroristen med både riffel og en machete, der begge tilsyneladende blev brugt under angrebet. Kritikkere sætter nu spørgsmålstegn ved kvalifikationerne hos de personer der har stået for anti-radikaliseringsprogrammet, og hvorfor de intet har observeret.