Tyveknægte udsatte politibetjentes liv for fare

30/11/2021 08:38

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

To mænd idømt fængselsstraf for GPS-tyverier

Retten i Holstebro har i dag idømt to mænd fra Litauen en fængselsstraf på to år og tre måneder for en række indbrud i maskinhaller, hvor der blev stjålet GPS-udstyr til landbrugsmaskiner for flere hundrede tusinde kroner.

To mænd i alderen 33 og 34 år er ved retten i Holstebro i dag blevet kendt skyldige i en række GPS-tyverier fra landbrugsmaskiner begået i perioden fra den 13.-17. maj samt et enkelt forhold omhandlende vold eller trusler om vold mod tjenestemænd.

I forbindelse med et indbrud i en maskinhal i Vinderup natten til den 17. maj blev en tilkaldt patruljevogn gjort opmærksom på en personbil med litauisk indregistreringsnummer, som betjentene valgte at eftersætte.

Føreren af personbilen havde dog ingen intentioner om at stoppe for patruljevognen trods et tændt udrykningssignal, men valgte i stedet at forsøge at vriste betjentene af sig inden de senere endte med at blive anholdt.

Dømt for flere forhold

Undervejs i flugtforsøget valgte personerne i bilen at kaste GPS-udstyr og andre ting ud fra bilen, hvorved de udsatte politibetjentenes liv og førlighed for nærliggende fare, da blandt andet et fire kilo tungt GPS-anlæg ramte patruljebilens front.

Det lykkedes dog efterfølgende betjentene at få bragt det forankørende køretøj til standsning, og i dag blev de to mænd så kendt skyldige i overtrædelse af straffelovens paragraf 119 og 252 samt fire forskellige forhold af indbrudstyveri.

”Jeg er meget tilfreds med dagens dom, da vi desværre oplever en del af den her type sager med GPS-tyverier fra landbrugsmaskiner. Derfor er det glædeligt, når vi nu har fået stoppet to af de udenlandske indbrudstyve, som kun er kommet hertil for at begå kriminalitet,” siger Søren Kløvborg Laustsen, senioranklager hos anklagemyndigheden i Midt- og Vestjyllands Politi.

De to personer blev ved retten i dag desuden kendt skyldige i to øvrige planlagte forsøg på indbrud, som dog mislykkedes efter deres anholdelse den 17. maj.

Begge personer modtog dommen