Telefonsvindlere udgiver sig for politiet: ’Det er ikke os der ringer’

18/02/2021 10:48

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Københavns Vestegns Politi har måtte offentliggøre, at det IKKE er dem, der i øjeblikket ringer rundt til folk og spørger efter personfølsomme oplysninger.

”Det er ikke os der ringer”

Så kort og kontant er beskeden fra Københavns Vestegns Politi, efter at på kort tid har modtaget fire henvendelser fra borgere, der er blevet kontaktet af en person, der udgav sig for at være netop fra denne politikreds.

”Vi har fået fire henvendelser på nuværende tidspunkt. Og det er forståeligt, at borgerne ringer til os. Svindlerne ringer nemlig fra vores nummer,” - fortæller Peter Grønbæk, politikommissær og vagtchef hos Københavns Vestegns Politi til B.T.

Det er langt fra første gang at denne slags svindel, hvor en person udgiver sig for at være fra politiet, finder sted. Det kan dog være svært at skelne mellem politi og svindler, når det tilsyneladende er lykkes svindleren at ringe fra netop Københavns Vestegns Politis nummer.

Der er dog én ting, der gør det nemt at spotte en ’politi-svindler’, og det er spørgsmålene vedkommende stiller.

Denne typer svindlere forsøger nemlig som regel at narre oplysninger om eksempelvis Nem ID eller bankkonti ud af folk, og disse ting ville politiet aldrig spørge indtil over telefonen.

”Udlevér aldrig dit NEM ID eller overfør penge. Det eneste, man kan gøre, er, at afvise personen og anmelde det til os, så opretter vi en sag og ser, om vi kan finde frem til vedkommende,” – Lyder det fra Peter Grønbæk.