Succesfuld transplantation: Mand får indsat grisehjerte

11/01/2022 09:30

|

Christina Hansen

Foto: The Mirror

Mest læste i dag

Kirurger har succesfuldt transplanteret et grisehjerte til menneske for første gang i historien
David Bennett, som havde en livstruende tilstand, gennemgik den banebrydende ni-timers operation i fredags i Baltimore ved University of Maryland Medical Center

David Bennett fik transplanteret et grisehjerte i sig på University of Maryland Medical Center i det første tilfælde i historien, det skriver The Mirror

Kirurger har med succes transplanteret et genetisk modificeret grisehjerte til et menneske for første gang nogensinde, der giver håb til tusinder, der har behov for organer.

I de første tre dage, siden han modtog orglet, har den 57-årige ikke vist tegn på afvisning.

Angående proceduren siger Dr. Bartley Griffith, direktøren for hjertetransplantationsprogrammet i centret og som udførte operationen: "Det skaber pulsen, det skaber trykket, det er hans hjerte.

"Det virker, og det ser normalt ud. Vi er begejstrede, men vi ved ikke, hvad morgendagen bringer os.
"Dette er aldrig blevet gjort før."

Mr. Bennett indvilligede i at være den første til at risikere den eksperimentelle operation i december i håb om, at den ville give ham et nyt liv.

Læger erstattede hans hjerte med et fra en et-årig gris, der var genredigeret og opdrættet specifikt til dette formål.

"Dette er intet mindre end et mirakel," sagde hans søn David Jr. efterfølgende

"Det var det, min far havde brug for, og det er det, jeg føler, at han fik."

Dr. Griffith fortæller, at han første gang nævnte den eksperimentelle behandling i sidste måned og sagde, at det var en "mindeværdig" og "temmelig mærkelig" samtale.

"Jeg sagde," Vi kan ikke give dig et menneskehjerte. Du kvalificerer dig ikke. Men måske kan vi bruge et fra et dyr, en gris,” huskede Dr. Griffith. "Det er aldrig blevet gjort før, men vi tror, ​​vi kan gøre det."

Indtil videre trækker hr. Bennett vejret på egen hånd, selvom han forbliver på en ekstrakorporal membran-iltningsmaskine, der udfører omkring halvdelen af ​​arbejdet med at pumpe blod gennem hans krop.

Lægerne planlægger langsomt at vænne ham af med denne.

Hr. Bennett besluttede at gennemgå den banebrydende operation på den eksperimentelle behandling, fordi han ville være død uden et nyt hjerte, han havde udmattet andre behandlinger og var for syg til at kvalificere sig til et menneskeligt donorhjerte, siger familiemedlemmer og læger.

Muhammad M. Mohiuddin var en del af operationsteamet

"Dette er en skelsættende begivenhed," siger Dr. David Klassen, cheflægen for United Network for Organ Sharing, som tidligere var transplantationskirurg ved University of Maryland.

"Døre begynder at åbne sig, som jeg tror vil føre til store ændringer i, hvordan vi behandler organsvigt."

Forskere har arbejdet i årtier for at opdage, hvordan man kan redde menneskeliv med dyreorganer.

Grise har lignende organer som mennesker.

Hvis deres organer kunne bruges til transplantationer, ville ventelisten for tusindvis af mennesker slutte.

Læger siger, at patienter, der aldrig ville blive betragtet som kandidater til transplantationer - som aldrig kommer på disse transplantationslister - pludselig kunne se frem til et længere liv.

I Storbritannien er der i øjeblikket omkring 370 mennesker, der venter på en hjertetransplantation.