Stor narkosag: 124 års fængsel

25/02/2022 15:52

|

Christina Hansen

Mest læste i dag

I alt 124 års fængsel i stor sag om indsmugling og salg af narkotika

Fire personer blev i dag ved Retten i Sønderborg idømt i alt 48 års fængsel i et omfattende sagskompleks om organiseret og international indsmugling og salg af store mængder narkotika. Med dagens domme er i alt 16 personer idømt i alt 124 års fængsel.

Fire personer i alderen mellem 23 og 26 år blev fredag den 25. februar 2022 ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt i alt 48 års fængsel i et omfattende sagskompleks om organiseret og international indsmugling og salg af store mængder narkotika, bl.a. kokain, MDMA, amfetamin og hash.

En hollandsk og en dansk mand blev hver idømt 14 års fængsel, mens en hollandsk mand og en dansk kvinde blev idømt henholdsvis 12 og otte års fængsel.

Den danske mand og kvinde er begge fra Aabenraa.

De fire personer, der var tiltalt for hovedforholdene, har alle nægtet sig skyldige og ankede dommene på stedet.

Med rettens domme fredag er der sat et foreløbigt punktum i sagen. 

Forud for hovedsagen er 12 personer i alderen mellem 21 og 29 år blevet idømt i alt 76 års fængsel. Og med de fire seneste domme når tallet op på i alt 124 års fængsel.

Dommene på 14 og 12 års fængsel er de hidtil hårdeste i sagskomplekset og afspejler, at der er tale om hovedforholdene.

Sagskomplekset omfattede i alt 50 tiltalepunkter og omfattede i runde tal 72 kilo hash og 40 kilo amfetamin, fem kilo MDMA og to kilo kokain. 

Indsmuglingen skete fra Holland til Danmark i perioden mellem 2018 og 2020.

Syd- og Sønderjyllands Politi indledte efterforskningen i slutningen af 2019 og anholdt i maj måned 2020 de første syv personer, der alle blev varetægtsfængslet.
Dagens fire dømte tilhører gruppen af varetægtsfængslede fra maj 2020.

Hovedparten af retsmøderne er foregået for lukkede døre, da en person fortsat er efterlyst i sagen.

Syd- og Sønderjyllands Politi og den lokale anklagemyndighed er tilfreds med dommene, der er kulminationen på et langt sagsforløb med en intensiv efterforskning.

- Retten har igennem hele sagskomplekset i store træk fulgt anklagemyndighedens strafpåstande. Dommene understreger, at organiseret og international narkotikakriminalitet bliver sanktioneret med langvarige fængselsstraffe, understreger specialanklager Anemarie Haahr, der var mødende anklager i sagskomplekset.