Stjal 32 kroner og to papirservietter: Nu er røver idømt 1,5 års fængsel

19/01/2021 09:19

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Mandag blev en 26-årig tysker idømt halvandet års fængsel for et røveri mod en ældre mand på Rømø.

Det siges at forbrydelse betaler sig ikke. Desværre er den sætning nok ikke altid helt korrekt, men det er den hvert fald i det her tilfælde!

En 26-årig tysker er nemlig blevet idømt halvandet års fængsel efter et røveri, med et meget beskedent udbytte – det skriver JydskeVestkysten.

Ifølge mediet foregik røveriet den 8. september sidste år på Rømø. Her fik både gerningsmand og offer sig et chok, da den ældre mand opdagede den ubudne gæst i en lade ved siden af sit hus. Det resulterede i at de to i et minuts tid indgik i en mindre brydekamp, inden den unge mand til sidst fik overtaget.

Han satte sig herefter oven på den ældre mand, tømte lommerne og stak af. Han har senere fortalt i Retten at målet med røveriet ikke var penge, men at skaffe en bil. Det blev i stedet til 32 kroner og to papirservietter, hvoraf den ene var brugt.

Ikke desto mindre blev den 26-årige i går, mandag, idømt et år og seks måneders fængsel ved Retten i Sønderborg, og kan ligeledes se frem til indrejseforbud på 12 år.

”Retten har lagt vægt på, at det er et røveri med begrænset udbytte og begrænset mængde anvendt vold. Men det er skærpende, at det er foregået på ofrets ejendom. Der er tale om en ældre herre og sårbar person, det er gået ud over,” – Lød det fra dommeren ved afgørelsen.