Sigtet og dømt: Far og stedmor tæskede børn med bælter og ledninger

15/01/2021 09:26

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En ganske ubehagelig sag om vold og mishandling af børn har nu fået sin afslutning ved Retten i Viborg, hvor begge voksne er blevet idømt en fængselsstraf.

I en periode på cirka tre år, fra 2017 til 2020, blev fire børn i alderen 14 til 18 år mishandlet og slået af deres far og stedmor. Torsdag blev sagen afsluttet ved Retten i Viborg.

Ifølge TV Midtvest blev børnene slået med blandt andet bælter, ledninger og pinde.

Den 43-årige far, det efter Rettens afgørelse at dømme, har været den værste og mest voldelige af de to voksne, kan nu se frem til seks måneders fængsel for mishandling, vold og trusler mod børnene. Det er dog langt fra alt. Manden er oprindeligt fra Sudan, og udvises når fængselsdommen er afsonet i Danmark.

Den 42-årige stedmor må have fyldt mindre i mishandlingen, da hendes dom er noget mildere end mandens. Hun kan se frem til 60 dages fængsel og en advarsel om udvisning.

På trods af de ikke alt for høje domme i sagen er anklageren tilfreds med processen.

” Retssagen kørte over tre dage med vidneførelse, og jeg er tilfreds det, de er blevet idømt. Jeg mener, at dommen er i overensstemmelse med retspraksis,” – Siger anklager fra Midt- og Vestjyllands Politi Iben Ernst Bøttker, til TV Midtvest.

Iben Ernst Bøttker oplyser ligeledes, at det ikke var alle børnene, der vidnede mod forældrene, men at vidneudsagn fra de børn, der gjorde, var dog nok til at få forældrene dømt.