Rød Mazda var tæt på uheld: Nu efterlyses den af politiet

03/07/2021 15:03

|

Redaktionen

Shutterstock.com

Mest læste i dag

Østjyllands Politi vil meget gerne i kontakt med føreren af en rød Mazda stationcar, som torsdag aften måtte bremse for en eftersat bilist i Åbyhøj.

Omkring kl. 17.55 ville en patrulje foretage en rutinekontrol af en bil på Fenrisvej i Åbyhøj, men i stedet for at standse, satte føreren farten op, og politiet satte efter. Kort tid efter i krydset Fenrisvej/Haslevej måtte føreren af den røde Mazda, der kom kørende sydpå ad Haslevej, bremse op for at undgå at ramme ind i den eftersatte bilist, som kørte gennem krydset i høj fart uden at overholde sin ubetingede vigepligt.

Undervejs nåede den eftersatte bilist ifølge betjentenes observationer op på en hastighed noget over det tilladte og begik flere færdselsforseelser, inden han nåede ned i bunden af C. A. Thyregods Vej. Her blev bilen sat, og tre mænd løb hurtigt fra stedet. Østjyllands Politi havde dog en del patruljer i området, og inden for 10 minutter blev den formodede fører af bilen, en 19-årig mand og to passagerer på 17 og 18 år anholdt.

Den 19-årige blev sigtet for at have bragt andres liv og førlighed med sin kørsel, for kørsel uden førerret, for samt flere færdselsovertrædelser og for ikke at have efterkommet politiets anvisninger. Derudover blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation, da der efter politiets vurdering var tale om vanvidskørsel. Den 18-årige havde ved anholdelsen en kniv og en mindre mængde skunk på sig og blev sigtet for overtrædelse af knivloven og besiddelse af euforiserende stoffer.

I forbindelse med den videre efterforskning af sagen søger Østjyllands Politi føreren af den røde Mazda, der kan være et vigtigt vidne. Var det dig, der kørte bilen, kan du kontakte politiet via tlf. 114.