Ring 114 hvis du oplever dette

14/02/2022 13:34

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

Klokken fredag 09.20 anmeldte en 84-årig kvinde fra Osted, at hun torsdag eftermiddag var blevet kontaktet telefonisk af en mand, som sagde han hed ”Jakob” kom fra Nordea bank.

Ifølge ”bankmanden” skulle hendes konto været blevet svindlet for 5000 kroner, så banken havde nu brug for kvinden kreditkort for at stoppe svindlen.

Kort efter kom en ”Anders” fra Nordea hjem til kvinden for at hente kortet.

Denne ”Anders” kunne ikke fremvise et ID-kort fra banken, så den 84-årige nægtede at udlevere sit kort. Herefter forlod ”Anders” stedet i en mindre sølvfarvet personbil.

”Anders” beskrives som:
Mand, 180-190 cm høj, almindelig af bygning, hudfarve: hvid, hårfarve: lyst kort hår. Han talte dansk og var iført et sæt blåt joggingtøj.

Borgerne opfordres til at være skeptiske, som kvinden i denne sag, og aldrig at udlevere kreditkort eller koder til nogen. Der anmeldes desværre en del af denne form for bedrageri, som især begås mod ældre.

Tal med dine ældre pårørende om risikoen for at blive kontaktet af falske bankfolk eller myndighedspersoner, som kan være ude på at snyde oplysninger eller kort fra borgerne.

Kontakt politiet, hvis du har brug for råd og vejledning eller har fået mistænkelige opkald.

Ring til politiet på tlf. 114.