Rasende Putin indleder heksejagt for at finde 'de skyldige mænd'

23/03/2022 09:52

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Rasende Vladimir Putin indleder nu en heksejagt i Kremls inderkreds for at finde de 'skyldige mænd'
Flere af Vladimir Putins inderkreds siges at kigge sig over skuldrene, mens den rasende russiske leder leder efter, hvem der er ansvarlig for hans manglende evne til at indtage Ukraine.

En rasende Vladimir Putin har startet en heksejagt i sin mest betroede inderkreds for at finde de "skyldige mænd", der er ansvarlige for fiaskoen i hans krigsstrategi.

Den russiske præsident siges at være glødende, da hans militærplaner blev lækket til Vesten, som delte den med ukrainske tropper.

Fejlen ses som en af ​​hovedårsagerne til, at flere af hans topgeneraler og elitestyrker er blevet elimineret i løbet af de fire ugers krigsførelse.

Putin siges at være på vagt over for sin nære allierede og ferieven Sergei Shoigu, Ruslands forsvarsminister, som har den overordnede ledelse af den standsede militæroperation.

Et mål for Putins raseri er Igor Kostyukov, vicechef for de væbnede styrkers generalstab, som kan stå over for en snarlig fjernelse.

En kilde siger: "Han er glødende over, at amerikanske og britiske efterretningstjenester ser ud til at kende den russiske hærs næste træk hele tiden, begyndende med at forudsige invasionen, før han var klar til at erkende den."

Det sker, da Kreml indrømmede, at mere end 10.000 russiske soldater indtil videre er blevet dræbt i Ukraine, med tusindvis flere såret.

Moralen er så lav, at flere siges at være på jagt efter ukrainsk ammunition for at skyde sig selv i benet, så de bliver sendt hjem fra frontlinjen.

Putin menes at have sagt til sine befalingsmænd at miste 50.000 i krig ville være "intet i forhold til de mål, der vil blive opnået efter sejren".

Den russiske sikkerhedsekspert Andrei Soldatov siger, at militær kontraspionage er ved at undersøge en FSB-sikkerhedstjenesteafdeling.

Han siger til New Yorker: "Det kunne betyde, at folk i Moskva endelig begyndte at spørge sig selv, hvorfor den amerikanske efterretningstjeneste var så præcis.

"Militær kontraspionage handler for det meste om muldvarpejagt, at identificere kilderne til lækager.

"Så det ser ud til, at Putin nu bliver vred, ikke kun over dårlige efterretningstjenester og den dårlige præstation i Ukraine, men også over indkøbet af den amerikanske efterretningstjeneste om invasionen, og hvorfor den amerikanske efterretningstjeneste var så god før invasionen, og hvorfor amerikanerne vidste så mange ting om, hvad der skulle komme."