Problemer med netbank? Det kan være svindel

06/10/2021 13:19

|

Christina Hansen

Foto: Presse-Fotos.dk

Mest læste i dag


Helt aktuelt oplever Nordjyllands Politi nogle særlige tilfælde af tricktyveri, hvor typisk ældre medborgere – blandt andet i området omkring Himmerland – bliver ringet op af en ukendt gerningsperson.

Denne person forgiver at være fra borgerens bank og siger, at der skulle være problem med ens netbank.

Men pas på: Det er fusk.

”Når de har ringet borgerne op, beder tricktyven om, at man har sit betalingskort klar, da der skulle være problem med deres netbank eller lignende. Herefter ringer en anden person på døren for at få udleveret kortet,” forklarer lederen af politiets efterforskning af sagen, politikommissær Mikkel Brügmann, der kraftigt understreger: 

”Lad være med at udlevere dit kort og kode til fremmede. Og kontakt straks os på 114, hvis du bliver udsat for det her. VI efterforsker aktuelt sagen, så alle anmeldelser er vigtige for os.”   
  
Nordjyllands Politi er aktuelt bekendt med flere anmeldelser med dette ”modus”, det vil sige denne særlige fremgangsmåde, i Hobro, Mariager og Svenstrup.

Og herunder er det desværre lykkes for tricktyvene at franarre borgerne nogle pengebeløb.

Fem forhold er helt aktuelle, de er nemlig fra i går, d. 5. oktober 2021.

Politiet efterforskning derfor sagerne massivt i øjeblikket, og derfor kan der også komme flere anmeldelser ind, når man får undersøgt sagerne til bunds.  

”Vi har på fornemmelsen, at det er kriminelle, som opererer i en større del af landet, og derfor kan de hurtigt være videre til andre områder: Vi afhører ofrene og mulige vidner og foretager en række efterforskningsskridt, f.eks. indhentning af overvågning og andre mulige spor sikres, så vi kan få de skydige stillet til regnskab for det her. Vi ved, at de opererer flere i forening,” siger politikommissær Mikkel Brügmann, der tilføjer, at det er en krænkende oplevelse for de enkelte borgere at blive udsat for den her type kriminalitet: 

”Så jeg vil gerne igen understrege, at man skal udvise agtpågivenhed: Lad vær med at udlevere dit kort eller kode til dem. Og ring straks til os på 114, hvis du oplever det her.”

Politikommissæren opfordrer til, at man også advarer ens forældre eller bedsteforældre, da det typisk er ældre medborgere, som tricktyvene udser sig.