Politiinspektør: Alvorlige sager og overtrædelser

13/08/2021 10:57

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Særlig færdselsindsats i Odsherred var godt givet ud

Midt- og Vestsjællands Politi var i de sidste uger af sommerferien tilstede med flere færdselsbetjente i Odsherred for at fange færdselssyndere, og det gav pote, mener politiinspektør.

I løbet af ugerne 30 og 31 afsatte Midt- og Vestsjællands Politi flere færdselspatruljer til at afsøge Odsherred for færdselssyndere, og det gav i alt 88 sager med hjem til sagsbehandling. 

I løbet af de to sidste uger i sommerferien var færdselspatruljerne rundt i sommerlandet på en målrettet kontrol, og der var især mange bilister, der fik bøder med hjem fredag i uge 31. Her fik politiet 18 sager med hjem fra vejene. 

”Jeg er meget tilfreds med den intensiverede færdselsindsats som vi har afviklet her hen over de sidste par ferieuger, og resultaterne viser, at det var godt givet ud. Vi har nemlig med indsatsen fået fjernet nogle af de farlige bilister fra vejene,” siger politiinspektør Bjørke Kierkegaard, der er leder af beredskabet. 

Flest narkobilister

Han hæfter sig blandt andet ved, at der i løbet af de to uger blev taget 12 spiritusbilister og 16 narkobilister. 

”Der er blevet skrevet en række alvorlige sager og overtrædelser, og jeg er særlig glad for, at vi ikke har haft alvorlige uheld med svær tilskadekomst som følge af kørsel i påvirket tilstand. Selvom der har været mange ekstra besøgende i lokalområdet, har vi ikke set nogle alvorlige færdselsuheld, og det er vi rigtig glade for - for det er i bund og grund det, trafiksikkerhed handler om,” siger politiinspektøren fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

Af de 88 sager, der i alt blev skrevet i de to uger, var også flere kørsler uden førerret – som ligeså giver en betragtelig bøde – og der var også en del bøder for ikke at have benyttet sikkerhedssele. 

Bøderne blev uddelt i Nykøbing Sj., Højby, Nørre Asmindrup, Fårevejle, Hørve, Asnæs, Vig, Grevinge og Rørvig, og af dem var højdespringeren Asnæs, hvor der blev uddelt 22 sigtelser.

Politiinspektør Bjørke Kierkegaard, leder af beredskabet i Midt- og Vestsjællands Politi