Politiet frygter at Maria er død: Nu efterlyses hun i live via Interpol

09/12/2020 15:43

|

Lukas Jepsen

Foto: Interpol

Mest læste i dag

Den officielle udmelding fra politiet har længe været at man regnede Maria From Jakobsen for omkommet, men nu har man efterlyst den danske kvinde i live, i det internationale politivæsen Interpol.

Nordsjællands Politi har siden den 26. oktober arbejdet på højtryk, for at finde ud af hvad der er sket med den 43-årige psykolog, Maria From Jakobsen, efter hun den dag forlod sit hjem i hvad politiet kaldte ”nedtrykt tilstand”.

Intensiv søgning, men intet lig

I første omgang var kvinden blot efterlyst som en forsvunden person, men som sagen skred frem, begyndte politiet at få mistanke om noget langt værre.

Den 16. november blev en 44-årig mand, med en endnu ukendt relation til Maria anholdt for drab, og politiet har siden da ledt med lys og lygte efter et formodet lig.

Flere store aktioner, både på land og i vand, med hjælp fra politihunde fra hele landet, har politiet ledt i lokalområdet, men har altså ikke fundet Maria endnu.

Derfor har man fra Nordsjællands Politi nu besluttet at efterlyse den 43-årige kvinde via Interpol, i den ”gule” kategori, der benyttes til forsvundne folk og børn, der ikke kan identificere sig selv.

Dog skal den nyligt offentliggjorte efterlysning dog ikke nødvendigvis ses som noget videre positivt, da politiet stadig betragter sagen som en drabssag.

Spinkelt håb om livstegn

” Vi arbejder ud fra en formodning om, at hun er blevet slået ihjel, men i teorien kan hun fortsat være i live og opholde sig frivilligt eller tvangsmæssigt uden for Danmarks grænser. Det er rigtig vigtigt, hvis hun skulle være rejst ud af landet, og hvis borgere eller politi finder et lig, at det omgående bliver kørt igennem det her register,”

Sådan lød ordene fra vicepolitiinspektør hos Nordsjællands Politi, Lau Lauritzen til Ekstra Bladet.