Politi roser denne mand: Fandt tyv på nettet

07/12/2021 13:40

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

En yngre mand, der for nyligt var udsat for indbrud, tjekkede med det samme, om genstandene var sat til salg på nettet.

Det var de, hvorefter politiet fik oplysninger.

En sag om et indbrud for nyligt viser, hvor hurtigt tyvene arbejder med at få afsat de værdifulde genstande.
Sagen, der heldigvis blev hurtigt opklaret, får Syd- og Sønderjyllands Politi til at opfordre borgerne til at være agtpågivende, når de køber brugt på nettet. 

En yngre mand blev i sidste måned udsat for indbrud i sin bolig i Esbjerg Kommune, hvor der blandt andet blev stjålet designervarer og andre værdifulde genstande.

Indbruddet blev opdaget under et døgn efter, at det havde fundet sted.
Gerningsmanden var således over alle bjerge. Og i løbet af de få timer var kosterne allerede sat til salg på nettet.

Det opdagede borgeren, fordi han med det samme undersøgte, om de stjålne genstande kunne købes online.

Og da han umiddelbart efter ringede til politiet for at anmelde indbruddet, og der kort efter kom en patrulje til stedet, kunne borgeren give de værdifulde oplysninger videre til betjentene.

Oplysningerne førte til, at politiet hurtigt kunne anholde en 30-årig gerningsmand på hans bopæl, ransage stedet, beslaglægge tyvekosterne og sigte den 30-årige for indbruddet.
Og allerede samme dag vendte tingene tilbage hos rette ejer.

Vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion roser borgeren for at være snarrådig og dermed bidrage til, at indbruddet hurtigt blev opklaret.

Men sagen viser også, hvor hurtigt stjålne varer kommer i omløb.

- Hvert år bliver der omsat hælervarer for milliarder af kroner i Danmark. Og så længe, der er nogen, som finansierer indbrudstyvenes levevej, så længe vil der blive begået indbrud, pointerer Chr. Østergård.

Han peger omvendt på, at borgerne sagtens kan købe brugt på nettet, når de fx skal handle julegaver. Det gælder blot om at være agtpågivende.

- Sikrer borgerne sig, at de ved, hvem sælgeren er, og kan sælgeren fremlægge dokumentation for ejerskabet af tingene, så er vi nået meget langt, fremhæver vicepolitiinspektøren.

Syd- og Sønderjyllands Politi og kommunerne i politikredsen står bag hjemmesiden Stop-e-hæleri.dk/ med gode råd til borgerne om, hvordan de undgår at købe hælervarer, når de handler brugt på nettet. 
Hjemmesiden fokuserer på nethandel, fordi erfaringen viser, at mange indbrudstyve forsøger at afsætte deres koster via salgskanaler online.

Søger du efter genstande, som er tabt eller stjålet?
Se den aktuelle oversigt over beslaglagte tyvekoster og hittegods for alle politikredse på Politi.dk