Politi roser 83-årig: Afbrød forbindelsen

26/10/2021 15:39

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Klokken 10.03 tirsdag ønskede en 83-årig kvinde fra Hårlev at underrette politiet om, at hun kl. ca. 09.05 var blevet ringet op af en fremmed mand, der oplyste at ringe fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Manden havde oplyst, at hun havde optaget et forbrugslån for en time siden, hvorfor han som påstået politiet ønskede at få nogle oplysninger i den anledning.

Den 83-årige oplyste manden om, at hun nok skulle klare eventuelle uoverensstemmelser, hvorefter hun afbrød forbindelsen.

Opkaldet havde i telefonens nummerviser vist et telefonnummer, der sluttede på de velkendte 1448 fra politiets hovedtelefonnumre.

Politiet vil gerne rose den 83-årige for at have gennemskuet, at der ikke var tale om en rigtig politimand, der kontaktede hende.

Politiet har intet med lånoptagelser af gøre og vil som hovedregel kun rette henvendelse, såfremt en borger forinden har anmeldt en mulig overtrædelse af lovgivningen i den forbindelse.

Som borger kan man også sikre sig politimandens navn og tjenestested, hvorefter et kontrolopkald via politikredsens ottecifrede hovedtelefonnummer (sluttende på netop 1448) kan foretages for at være sikker på, at det faktisk er politiet, som har henvendt sig.