Politi: Pas på dette til Black Friday

22/11/2021 09:42

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

Black Week, Black Friday og Cyber Monday vrimler med tilbud. Covid-19 fylder stadig meget og derfor ventes mange at gå på tilbudsjagt på nettet. Husk de gode råd før du handler.

Det gælder om at være skeptisk, når du går på jagt efter gode Black Friday-tilbud. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Her i weekenden satte en række butikker gang i Black Week-tilbuddene og på fredag er det Black Friday. Vi danskere har taget det amerikanske shopping-fænomen til os i så høj grad, at dagen er blevet en af årets største handelsdage. Og det ved lommetyvene:
 
”Det er en god idé at sikre dig, at din pinkode ikke bliver afluret, når du betaler i butikkerne, og du skal være agtpågivende, hvis nogen forsøger at distrahere dig i butikken”, siger vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsesenhed.

Coronasmitten stiger i hele landet og det betyder, at mange ventes at ville undgå mylderet i butikkerne og i stedet blive hjemme ved computeren. En betydelig del af Black Friday-handlen foregår på nettet og her skal du også være opmærksom:

- Det gælder om at være skeptisk. Kriminelle arbejder målrettet på at efterligne de ægte Black Friday-tilbud med falske onlinebutikker, der for eksempel ligner rigtige mærkevarekæder. Og de kriminelle forsøger også at lokke kunderne til at træffe hurtige beslutninger ved slagtilbud med en meget kort frist. Men med nogle enkle tommelfingerregler kan man mindske risikoen for at blive snydt, siger vicepolitiinspektøren.