Politi med særlig invitation til disse trafikanter

08/03/2022 13:58

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

Om godt tre måneder springer årets studenter ud, og det betyder, at mange vognmænd sender deres lastbiler ud på vejene, hvor de skal fragte de unge mennesker rundt ved deres eksamenskørsel.

Politiet inviterer derfor vognmændene til informationsmøde, så vognmændene kender reglerne eksamenskørsel, inden de sender deres lastbiler ud på vejene. 

Sidste sommer kontrollerede Tungvogncenter Øst under Midt- og Vestsjællands Politi 76 eksamenskøretøjer, og kontrollen viste lovovertrædelser på 34% af køretøjerne, og dette resulterede i bøder til både chauffører og vognmænd.

”De unge mennesker skal have en god tur rundt i studentervognen, og det kræver, at vognmændene og deres chauffører har fokus på sikkerheden og overholder de gældende regler. Det har vi i politiet en stor interesse i at hjælpe dem med. Derfor afholder vi igen i år et informationsmøde for branchen, hvor vi adresserer de problemstillinger, vi ofte ser i forbindelse med eksamenskørsel. På den måde gør vi, hvad vi kan for at undgå ulykker og lovovertrædelser, så mødet med os i forbindelse med selve eksamenskørslen bliver en god oplevelse for både politi og chaufføren,” siger politikommissær Steen Bischof fra Tungvognscenter Øst under Midt- og Vestsjællands Politi.

Invitation til orienteringsmøde om eksamenskørsel

Tungvognscenter Øst afholder orienteringsmøde i Greve lørdag den 7. maj 2022 kl. 10.00-13.00 om politiets kontrol af eksamenskørsel. 
Da der er et begrænset antal pladser, er tilmelding nødvendig.