Politi med opråb: 'Tip os - Det er faktisk lovpligtigt'

04/10/2021 13:02

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Har du et overvågningskamera, der peger ud mod en gade, vej, sti, en plads eller et område, som benyttes til almindelig færdsel? Så har du pligt til at registrere dit kamera i politiets kameraregister Polcam.

Fra sommeren 2021 er det blevet gjort lovpligtigt for alle private virksomheder og offentlige organisationer at registrere overvågningskameraer, det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Hvert år benytter Fyns Politi videoovervågning i forbindelse med efterforskningen af forbrydelser som tyveri, vold, sædelighed og banderelateret kriminalitet.

Ved at registrere dit kamera bidrager du således til hurtigere indsamling af afgørende bevismateriale. 

Værdifuld efterforskningsredskab

”Videoovervågning er et værdifuldt redskab i politiets efterforskningsarbejde. Vi bruger især overvågning i forbindelse med sager, hvor vi har brug for at kortlægge gerningsmandens færden. Derudover har videoovervågning også en præventiv egenskab, fordi det kan være med til forhindre kriminalitet” fortæller Johnny Schou politiinspektør for efterforskningscenteret.   

Hvis det skulle ske, at dit kamera indeholder nyttige optagelser, kontakter Fyns Politi dig for adgang.

Når du registrerer dine kameraer skal du huske at tilføje en kontaktperson, som politiet kan få fat på uden for normale åbningstider.

Denne skal kunne hjælpe med adgang til videooptagelser fra jeres kamera.

Derfor er kameraregistreringen ikke ensbetydende med, at Fyns Politi har adgang til alle videooptagelser, blot at politiet har adgang til de relevante kontaktoplysninger. 

Registrer dit kamera her:

Mangler du at registrere dine overvågningskameraer eller opdatere dine kontaktoplysninger, kan du nemt gøre det via politiets hjemmeside: https://politi.dk/tv-overvaagning/registrer-dine-overvaagningskameraer. Her kan du også læse mere om, hvad du giver tilladelse til og hvordan dine optagelser kan blive brugt.