Politi efterlyser vidner og kommer i den forbindelse også med gode råd

07/10/2021 12:39

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Fem varebiler i Roskilde blev i løbet af natten mellem tirsdag og onsdag udsat for indbrud eller forsøg herpå, efter de forskellige bilejere indgav anmeldelser herom i løbet af hele onsdagen, det skriver politiet i døgnrapporten.

Det lykkedes tyven(e) at komme ind i og stjæle fra fire af varebilerne, der var henstillet på vejene Poppel Alle, Hedegade, Vestergade og Helligkorsvej.

Låsen i døren ind til varerummet var brudt op i alle fire varebiler, så tyven(e) kunne stjæle bl.a. forskellig slags værktøj, generatorer, en støvsuger og en kabelsøger.

Den femte varebil på Horsehøj havde også fået opbrudt låsen, men bilejeren havde monteret en ekstra lås, så det var ikke lykkedes tyven(e) at få adgang til varerummet.

Politiet hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i løbet af natten på de veje, hvor der er begået indbrud i varebilerne.

Endvidere vil politiet opfordre øvrige i de anførte områder til at kontrollere eventuel privat videoovervågning for uvedkommende personer i løbet af natten.

Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Gode råd fra politiet om at forhindre tyveri fra varebiler

Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din bil:

• Parker – om muligt – varebilen på en sådan måde, at det er besværligt at komme ind i den ad bag- eller sidedøre.
• Deaktiver knappen til central oplåsning af bag- og sidedøre.
• Fjern særligt værdifuldt værktøj fra bilen
• Mærk værktøj med f.eks. en særlig farve, initialer eller firmanavn mv., så stjålet værktøj vil være sværere at afsætte for tyven og nemmere for politiet at identificere ejeren
• Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.