Politi efterlyser chauffør: 'Man skal saftsusemig spænde sit gods ordenligt fast'

27/01/2022 10:50

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

Man skal saftsusemig spænde sit gods ordentligt fast - ellers kan det være fatalt, sådan starter politiet en pressemeddelelse.

Fyns Politi efterlyser chaufføren til en lastbil, der søndag eftermiddag tabte flere metalstænger fra sit lad/ anhænger, da vedkommende kørt på den fynske motorvej E20 omkring kl 1725. Stængerne ramte en bagvedkørende bil, og det er rent held, at ulykken ikke endte fatalt.

Lastbilen kørte i østgående retning og tabte angiveligt stængerne på motorvejen tæt på Blommenslyst-afkørslen. Stængerne fløj af ladet med høj hastighed og ramte en bagvedkørende trafikant, der kørte i samme retning som lastbilen. Heldigvis ramte stængerne først kofangeren på bilen, før de ramte forruden i højre side, hvor der sad en højgravid kvinde, der var passager i bilen.

I alt taber lastbilen fem stænger, som nu er i politiets varetægt og kan ses på det ene af billederne neden for. 

Vicepolitiinspektør i Fyns Politi Søren Munk Frederikesen siger: - Det her kunne potentielt være gået helt frygtelig galt, og vi vil naturligvis gerne have fat i chaufføren i den lastbil, som har tabt de her stænger, så vi kan tale med personen. Det lader til, at hans gods ikke har været godt nok spændt fast på ladet, og det har man altså ansvar for, som chauffør. 

Kvinden og chaufføren i den bil der blev ramt er begge uskadt, men naturligvis meget påvirkede af hændelsen.

Politiet søger efter vidner og chauffør 

Fyns Politi efterforsker sagen og forsøger bl.a. via Vejdirektoratet at finde billeder, som kan identificere den omhandlende lastbil. – Men vi vil faktisk allerhelst, at vedkommende henvender sig til os af sig selv – eller at det firma eller vognmad, som ved, hvem der er, kontakter os, siger Søren Munk Frederiksen og fortsætter, - det kan jo være, at man ved ankomst senere på aftenen eller næste morgen har opdaget, at man faktisk mangler fem af de her stænger, og så vil jeg varmt anbefale at man ringer til os på 114. 

Fyns Politi er også meget interesserede i at høre fra eventuelle vidner, der så ulykken og som evt. kan bidrage til at identificere lastbilen og kast lys og hændelsesforløbet.
 
Billederne her viser jernstængerne og den ramte bil, som Fyns Politi har fået lov at vise af ejeren. Måske billedet kan virke til skræk og advarsel og som en lille ”huskeseddel” til alle, der kører lastbil eller bare med trailer.- Det behøver faktisk ikke engang at være en tung, spidst jernstang, man taber, for at det kan være dødsens farligt. Alle bare lidt større effekter, der tabes og pludselig ligger på kørebanen, kan skabe problemer og fx tvinge de øvrige trafikanter til at lave hårde opbremsninger og undvigemanøvrer. Det tabte gods kan også risikere at sætte sig på forruden på en bagvedkørende trafikant, så vedkommende ikke kan se ud og måske køre galt. At hændelsen i søndags så sker på motorvejen, gør det kun endnu værre, fordi mange jo kommer kørende med 110 eller 130 km/t, siger Søren Munk Frederiksen

Hvis man var vidne til ulykken eller er den chauffør vi leder efter, eller har kendskab til, hvem det kan være, så kontakt Fyns Politi på 114. 

Hvis man kører lastbil, varebil eller blot med en alm. trailer, så vil Fyns Politi på det kraftigste opfordre til, at man spænder sit gods ordentligt fast – også så godt, at det kan holde til fx en omgang kraftig blæst.