Politi: Disse borgere opfordres til at søge inden døre

02/11/2021 12:47

|

Christina Hansen

Mest læste i dag

De seneste prognoser fra branden i Pindstrup viser, at røgen tirsdag eftermiddag vil lægge sig lavt ind over byen, hvorfor borgerne anbefales at søge inden døre.

Brandvæsnet, Beredskab & Sikkerhed, arbejder fortsat på at få slukket den brand, der opstod for en uge siden på virksomheden Kronospan - Novopan Træindustri på Fabriksvej 2, Pindstrup, 8550 Ryomgård.

Arbejdet skrider planmæssigt fremad, og det vurderes fortsat som sandsynligt, at arbejdet kan afsluttes i indeværende uge.

Der bliver løbende holdt øje med vejrforholdene, og der bliver også jævnligt lavet målinger af røgen med henblik på at afklare, hvordan borgerne skal forholde sig.

De seneste prognoser viser, at vindforholdene vil ændre sig i løbet af tirsdag eftermiddag, hvorfor det forventes, at røgen ved 16-tiden vil lægge sig lavt ind over Pindstrup og medføre større gene for byens borgere.

Sundhedsmyndighederne anbefaler derfor, at borgerne i Pindstrup ikke opholder sig unødigt udendørs fra kl. ca. 15.30 og henover aftenen.

Det ser ud til, at vindretningen ændrer sig sidst på aftenen, så røgen igen vil blive ledt væk fra byen.

Generelt anbefaler Sundhedsmyndighederne, at man ikke opholder sig direkte i røgen udenfor i længere tid af gangen, da det kan være sundhedsskadeligt at indånde meget røg.

Bliver man generet af røgen, så søg indenfor og luk vinduer, døre og ventilationsanlæg.

Hvis man føler ubehag efter at have været i røgen, skal man kontakte egen læge eller vagtlægen.

Kontakt kun politi eller alarmcentral ved sværere symptomer.

Raske borgere skal ikke kontakte sundhedsmyndighederne med spørgsmål.

Har man spørgsmål eller brug for hjælp, kan man søge råd og vejledning på Syddjurs Kommunes hjemmeside eller ringe til kommunens hotline på telefon 2974 8833.