Politi: Det sker for flere og flere

30/08/2021 11:44

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En 77-årig kvinde fra Ølstykke anmeldte at hun kort forinden var blevet ringet op af en mand, som udgav sig for at være fra politiet og oplyste hende om, at der var blevet optaget et større lån i kvindens navn.

Han bad hende herefter om at være samarbejdsvillig, da hun ellers ville komme til at hæfte for lånet.

Kvinden synes dog, det var et mistænkeligt opkald, og hun bad derfor om at komme til at tale med en kollega til manden.

En anden person kom herefter i røret og bad om hendes kontooplysninger.

Kvinden var dog stadig ikke overbevist om opkaldets ægthed og oplyste dem derfor om, at hun selv ville kontakte politiet for at verificere opkaldet, hvorefter hun lagde på.

Politiet skriver i deres døgnrapport at der skal lyde stor ros til kvinden for ikke at udlevere sine personlige oplysninger til fremmede.

Politiet kommer dermed med en advarsel:

Flere borgere i Nordsjællands Politi er den seneste tid blevet kontaktet af personer, som udgiver sig for at være fra en offentlig myndighed for at lokke personlige oplysninger ud af borgerne.

Nordsjællands Politi opfordrer til, at man ikke udleverer personlige informationer til ukendte personer.

Er man i tvivl om, hvorvidt en person reelt er ansat i den oplyste offentlige myndighed, kan man bede om personens navn og derefter ringe til det specifikke ansættelsessted for at få opkaldet verificeret.

Her er det vigtigt, at man som borger selv finder hovedtelefonnummeret til den pågældende offentlige myndighed og ikke ringer tilbage til det nummer, som personen ringer fra eller oplyser.