Politi deler ud: Sidste år fik 211 borgere i denne kreds hjælp

08/02/2022 14:23

|

Christina Hansen

Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Mest læste i dag

Politi uddelte små lys i mørket

Trods morgenmylder og travlhed ville mange borgere gerne høre om Offerrådgivningen, da Syd- og Sønderjyllands Politi tirsdag morgen gjorde opmærksom på det gratis tilbud om hjælp til ofre, vidner og pårørende. Sidste år fik 211 syd- og sønderjyske ofre hjælp.

Politiassistent Karsten Morgenstjærne delte reflekser og flyers om Offerrådgivningen ud på Esbjerg Banegård tirsdag morgen

Selv om der var morgenmørkt og travlt på Esbjerg Banegård var tog- og buspassagererne meget interesserede i at høre om Offerrådgivningen tirsdag morgen.

”Et lys i mørket” stod der på de reflekser, Syd- og Sønderjyllands Politi delte ud sammen med den syd- og sønderjyske lokalafdeling af Offerrådgivningen. Og offerrådgivningen kan da også være et lys i mørket for dem, der bliver ramt af ulykker eller vold, indbrud og anden kriminalitet.

”Vi hjælper ofrene med at bringe orden i kaos og vi oplever, at folk er utrolig glade for at snakke med en udenforstående.Ud fra det de fortæller, vil vi vejlede, rådgive og vigtigst af alt: lytte og give os tid til en samtale. Er det nødvendigt, kan vi hjælpe dem videre ”, siger Birthe Gaj Nielsen fra Esbjerg, der har været offerrådgiver siden 2018.

Birthe Gaj Nielsen delte sammen med politiet reflekser og foldere ud ved Esbjerg Banegård for at gøre opmærksom på det gratis og anonyme tilbud. Sidste år søgte 211 syd- og sønderjyske ofre hjælp. Det er det højeste antal i otte år.

”Men mange flere kunne have glæde af ordningen. Rådgivningen tilbyder hjælp til både ofre, vidner og pårørende til alle, der har været udsat for ulykker eller kriminalitet. Så mange flere kunne have gavn af den og det er derfor vi er ude og oplyse om ordningen”, siger vicepolitiinspektør Christian Østergård, leder af Forebyggelsessektionen ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Der findes en afdeling af offerrådgivningen i alle landets politikredse. De frivillige i Syd- og Sønderjylland kommer fra hele kredsen og har vidt forskellig baggrund. Inden de kommer i arbejde bliver de grundigt uddannet og får løbende opfølgende kurser.

”Man kan selvfølgelig ikke måle eller veje betydningen af vores arbejde, men jeg føler virkelig, at vi gør en stor forskel”, fortæller rådgiver Birthe Gaj Nielsen fra den syd- og sønderjyske afdeling af Offerrådgivningen.

I Syd- og Sønderjylland er 62 procent af Offerrådgivningens brugere ofre, mens 25 procent har været vidne til en voldsom hændelse og 12 procent er pårørende til ofre.

”Vi har evalueret ordningen og det viser sig, at brugerne er meget tilfredse med hjælpen på tværs af alder, køn og uanset hvad de har været ude for og om de er ofre, vidner eller pårørende”, fortæller vicepolitiinspektør Christian Østergård.