Pas på opkald fra ”politiet”: Svindlere udgiver sig for ordensmagten

25/11/2020 13:30

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Siden mandag har politiet fået en lang række anmeldelser om underlige samtaler med ”politiet”

Det er sket før og nu sker det igen. Svindlere forsøger at narre oplysninger fra folk, så de kan åbne folks konti.

Til tider er det ikke svært at spotte en svindler, men hvis man får en opringning, fra hvad der umiddelbart er politiets nummer, skal man nok spidse øre for ikke at blive snydt.

Det er nemlig lykkedes endnu ukendte svindlere, ved hjælp af en særlig anordning, at kunne snyde med telefonnumre, så når de ringer, tror folk de får en opringning fra politiet.

Fupnumrene opleves over hele Danmark. Ekstra Bladet har talt med pressemedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi Charlotte Tornquist, der oplyser at afdelingen både mandag og tirsdag har modtaget en stribe anmeldelser.

Det er altså borgere der har kunne gennemskue bedrageriet.

Ifølge Charlotte Tornquist, er det ikke nødvendigvis nemt at gøre. Svindlerne har nemlig gjort deres hjemmearbejde, og kan når de ringer, oplyse om navn, stilling og årsag til opkaldet.

Det må du ikke gøre

MEN, der er en ting, der kan afsløre svindlerne og deres intentioner.

Charlotte Tornquist siger nemlig, at en rigtig efterforsker ved politiet, aldrig telefonisk ville spørge efter oplysninger fra enten nøglekort eller Nem ID.

Så hvis du får et opkald fra politiet, så husk at sikre dig, at det er det rigtige politi, og vær forsigtig med at oplyse informationer over telefonen.