Ny undersøgelse: 83 procent af danskerne efterlyser hjælp

06/12/2021 08:05

|

Christina Hansen

Foto: Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

83 procent af danskerne vil gerne have hjælp fra deres forsikringsselskab til at forebygge skader.

Det viser en ny undersøgelse fra F&P.

75 procent vil gerne have brugte produkter i erstatning frem for nye, hvis det kan gave klimaet.

F&P har spurgt danskerne, hvad de synes, et forsikringsselskab skal have mest fokus på. Her er der ikke meget tvivl. Dækning og pris betyder mest, men på tredjepladsen kommer ”hjælp med at forebygge skader”.

83 pct. af danskere vil gerne have hjælp fra deres forsikringsselskab til at forebygge skader.

- Det er et vigtigt signal fra vores kunder, når vi taler om grøn omstilling i Danmark. Ud fra et klimasynspunkt er det klart bedst helt at undgå skader. Så skadesforebyggelse er en rigtig god vej at gå klimamæssigt, siger underdirektør Pia Holm Steffensen, F&P.

Ja til genbrug, hvis det kan gavne klimaet

Undersøgelsen viser også, at hvis det kan gavne klimaet, så vil 75 pct. af danskerne gerne have brugte produkter i erstatning frem for nye. Knap 65 pct. vil gerne have repareret bilen med brugte dele, hvis det kan gavne klimaet.

- Jeg tror, vi over de kommende år vil se, at forsikringsselskaberne sammen med deres kunder mere og mere går i retning af både forebyggelse og genbrug i forbindelse med udskiftning og reparationer af skader, siger underdirektør Pia Holm Steffensen, F&P.

Forsikringsselskaberne vil gerne arbejde endnu mere aktivt med skadesforebyggelse i samarbejde med kunder og leverandører.

- Fx ved at forebygge skader ved at levere og installere skadeforebyggende produkter. Det kan være med til at øge forebyggelsesindsatsen til glæde for både kunderne, klimaet og forsikringsselskabernes erstatningsprocenter, siger Pia Holm Steffensen.

Det kunne fx være at installere højvandslukkere i afløb, sms-alarmer i afløbspumper, rørdetektorer til sporing af vandlæk eller andre tiltag, der kan være med til at holde vandet fra skybrud og oversvømmelser ude af huset.