Nu skete det igen, igen: Drenge skyder fyrværkeri af mod trafik og tankstation

22/12/2020 13:42

|

Lukas Jepsen

Foto: Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

Det sker hvert eneste år. Unge, især mænd og drenge, der er fuldstændigt uden begreb om hvor farligt fyrværkeri kan være, og er lige så hensynsløse i deres måde at bruge det på.

Denne gang var det så i Hundige, syd for København at en gruppe unge havde umådeligt svært ved at bruge fornuft og fyrværkeri på samme tid.

Mandag aften fik Midt- og Vestsjællands Politi en række anmeldelser fra borgere i området omkring Askerødbebyggelsen der blev generet at de unges yderst skødesløse håndtering af det farlige krudt.

Presse-fotos.dk

Voldsomme billeder

Flere har optaget videoer, der med alt tydelighed viser at de unge på intet tidspunkt tager hensyn til andre, og tilsyneladende bevist forsøger at skabe så meget panik som muligt, ved at kaste om sig med fyrværkeri mod både biler, en tankstation og en McDonald´s.

Ifølge flere vidner var gruppen af drenge ikke ældre end 13-14 år, og man kan undre sig over hvordan så unge og tydeligvis ikke modne mennesker har fået fat i fyrværkeri.

En ting er at fyrværkeri først må affyres den 27. december, noget helt andet og langt mere alvorligt er, at de unge på ingen måde tog hensyn til andre.

Presse-fotos.dk

Det er en del af det billede vi ser år efter år

Og om end denne opførsel kan betegnes som dybt chokerende, er man hos politiet på ingen måde overraskede.

” Det er en del af det billede, vi ser år efter år, så på den måde er det ikke overraskende,« - Siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi ifølge B.T.

” Ligesom vi hver sommer har studenterfester og musik til ulempe, har vi på denne årstid fyrværkeri til ulempe. Det gælder både ulovligt fyrværkeri og lovligt fyrværkeri, der enten bliver brugt for tidligt eller på en uhensigtsmæssig måde,”