Nu kommer der flere fotovogne og betjente i Danmark

16/12/2020 09:33

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Et bredt politisk flertal indgik tirsdag aften en ny politiaftale, og den aftale vil danskerne hurtigt kunne mærke effekten af.

Det drejer sig nemlig om fotovogne, eller ATK-enheder som politiet kalder dem. Og dem vil der fra 2021 være en del flere af rundt om på de danske veje. I øjeblikket råder dansk politi over 82 fotovogne, men med den nye aftale vil 25 nye ATK-enheder blive tilføjet politiets arsenal.

” Politiets anvendelse af mobile ATK-enheder er et vigtigt, fleksibelt og effektivt værktøj, der indgår som et væsentligt element i politiets færdselsindsats, hvor indsatsen mod for høj hastighed er ét af politiets fokusområder,”

Det betyder altså 107 fotovogne klar til brug, og de vil med al sandsynlighed blive brugt flittigt i de kommende år.

25 fotovogne og 450 betjente

Det fremgår nemlig af aftaleteksten, at den nye politiaftale skal give 450 ekstra betjente. Disse mange nye betjente skal blandt andet finansieres af trafikbøder.

” Flere trafikbøder skal betale for flere betjente. Aftaleparterne er konkret enige om at få yderligere 25 mobile ATK-enheder i løbet af aftaleperioden,” – Står der i aftaleteksten.

Danskerne skal dog ikke kun regne med at der nu vil blive delt flere bøder ud, bøder bliver efter alt at dømme nemlig også større.

” Bødetaksterne ikke har været underlagt en løbende regulering for pris- og lønudviklingen, hvilket indebærer, at bødeniveauerne udhules i takt med lønudviklingen. Aftaleparterne er enige om, at der i 2021 udarbejdes et oplæg til bl.a. lønregulering af bødetakster, så bødetaksterne bliver tidssvarende,”