Ni unge kvinder sigtet for at nedbrænde legendarisk musikstudie

02/02/2021 13:51

|

Lukas Jepsen

Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

Ni kvinder i alderen 16 til 20 er blevet sigtet for ulovlig indtrængen, hærværk og brandstiftelse af Puk Recording Studios.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det var natten til den 28. december, at der udbrød brand i det legendariske danske indspilningsstudie Puk Recording Studios, i Gjerlev nord for Randers. Her stod det tidligt i forløbet klart for brandfolk og politi, at branden ville være svær at slukke, og desværre resulterede flammerne i at bygningen brændte næsten ned til grunden.

Nu er de første sigtelser rejst i sagen, og der er tale om hele ni unge kvinder, der alle er sigtet for brandstiftelse, ulovlig indtrængen og hærværk.

”Foreløbigt er alle ni sigtet for forsætlig brandstiftelse, men vi har en formodning om, at det nok ikke er alle, der har været direkte involveret i selve ildspåsættelsen. Det forventer vi, at blive klogere på i løbet af den videre efterforskning,” – Siger Arne Mikkelsen, politikommissær i Østjyllands Politi.

Hvorfor de unge kvinder, der alle var i alderen 16 til 20 år, i første omgang brød ind i musikstudiet melder politiet intet om, ej heller hvordan branden er opstået oplyser ordensmagten.

Det eneste offentligheden med sikkerhed kan vide er, at det legendariske studie der har lagt vægge til store kunstnere som George Micheal, Elton John, Depeche Mode, Kashmir og Tv-2, nu ikke længere eksisterer.