Narkobilist udgav sig for at være en anden af en helt særlig grund

22/02/2022 13:29

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

Klokken 11.20 mandag standsede færdselspolitiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

Bilen var ejet af en ældre kvinde fra Amager, men bag rattet sad en yngre mand, der medbragte en passager, som netop var blevet afhentet ved et fængsel efter afsluttet afsoning.

Føreren blev mistænkt for at være påvirket af narkotika, som blev konkretiseret til måske at være kokain.

Politiet sigtede derfor føreren for narkokørsel og udbad sig i den forbindelse personlige oplysninger, som politiet kontrollerede nærmere, fordi føreren ikke havde nogen former for legitimation på sig eller blot medbragt et kørekort.

I forbindelse med kontrollen af førerens identitet bemærkede politiet i egne systemer, at føreren formentlig udgav sig for at være en anden person, hvilket føreren til sidst også erkendte.

Føreren var rettelig en 29-årig mand fra Taastrup, der var frakendt førerretten og derfor havde udgivet sig for at være et nærtstående familiemedlem for at slippe for diverse sigtelser.

Det slap den 29-årige dog ikke for, idet han nu også blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at udgive for en anden person, så en uskyldig dermed risikerede at blive udsat for strafferetlig forfølgning.

I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 29-årige udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, som han vil høre nærmere om, når analyseerklæringen foreligger.

Den 29-årige kan nok forvente at skulle en tur i retten for at få afgjort sine sager i forbindelse med denne kørsel, hvorfor han nu må vente og se, om retssystemet sender ham en tur i fængsel på et senere tidspunkt.


Bilen havde den 29-årige fået overdraget, så politiet sigtede indledningsvist en 41-årig mand fra København for overtrædelse af færdselsloven i forbindelse med overdragelse af bilen til den 29-årige.

Den 41-årige nægtede at have overdraget føringen til den 29-årige, men til en anden person, der ifølge den 41-årige så havde overdraget bilnøglerne til den 29-årige.

Politiet skal derfor efterforske den del af sagen yderligere for at få afklaret, hvem der reelt skal drages til ansvar for, at den 29-årige kunne sidde bag rattet under kørslen på motorvejen.