Nægter sig skyldig: Mand i besiddelse af 101 gram kokain

22/09/2021 15:11

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

27-årig albansk mand idømt fængsel og udvisning i narkosag

Manden blev dømt i henhold til anklageskriftet og anklagemyndighedens strafpåstand.

En 27-årig albansk mand blev tirsdag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt 10 måneders fængsel samt udvisning med et indrejseforbud i seks år for besiddelse af kokain med henblik på videresalg.

Den 27-årige mand blev anholdt den 22. maj 2021 på en rasteplads på Sønderjyske Motorvej nær Padborg af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi, hvor han var i besiddelse af 101 gram kokain samt et gram hash.

Den albanske mand, der har siddet varetægtsfængslet frem til dommen, blev også dømt for at have opholdt sig i Danmark uden den fornødne tilladelse.

Manden blev dømt i henhold til anklageskriftet og anklagemyndighedens strafpåstand.

Han har under sagen nægtet sig skyldig i forhold til narkotikasagen, men modtog dommen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. 
UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. 
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. 
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. 
I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.