Minister melder ud om stigning: Det er dybt bekymrende

20/11/2020 09:51

|

Lukas Jepsen

Transportminister Benny Engelbrecht / Transportministeriet

Mest læste i dag

Transportminister Benny Engelbrecht forholder sig nu til de nyeste tal, angående trafikdrab.

Det går den forkerte vej i øjeblikket. Så kort kan konstateringen gøres.

En redegørelse lavet af Vejdirektoratet viser, at 2019 var et skidt år i forhold til trafikdrab. Sidste år mistede 199 mennesker livet i trafikuheld, og det er altså desværre en stigning fra året før. – I 2018 omkom 171 i trafikken, altså næsten 30 personer færre.

Af redegørelsen fremgår det, at 54 af alle dødsulykker i trafikken i 2019, var eneulykker. Dermed er det den hyppigste form for dødsulykke. Redegørelsen viser ligeledes at den næstmest hyppigste form for trafikdrab sker efter frontal kollision.

Uopmærksomhed er synderen

Uopmærksomhed i trafikken er stadig et af de største problemer. Redegørelsen viser at i hele 64 procent af alle dødsulykker sidste år, var uopmærksomhed eller manglende orientering i trafikken årsag til ulykker med død til følge.

Ifølge Vejdirektoratet er mobiltelefoner stadig en af de helt store syndere når det kommer til dødsulykker.

Minister: Dybt bekymrende

Transportminister Benny Engelbrecht har nu kommenteret på tallene. Ifølge ham, er de stigende tal dybt bekymrende, og noget han vil sætte fokus på at få nedsat. Ministeren sætter ord på hvilke slags ulykker der ofte fører til dødsfald, og hvad man vil gøre for at undgå disse.

” Det er dybt bekymrende, at vi ser en stigning af dræbte i trafikken. Det er mit klare mål at få antallet af dødsulykker ned, og her er blandt andet fart ofte afgørende for, om trafikanterne overlever,” -siger han ifølge lokalavisen.dk og fortsætter:  

” Det har regeringen stort fokus på, senest med udspillet om vanvidskørsel, hvor grove hastighedsovertrædelser skal have større konsekvenser. Samtidig arbejder jeg tæt sammen med relevante parter, herunder kommunerne og politiet om hastigheder i byerne,”

Om nogen af de indsatser regeringen og myndighederne har gjort sig har gjort en forskel må tiden vise, da der endnu ikke er lavet en samlet oversigt over trafikuheld og- drab endnu.