Mand tvang kvinde til samleje: Nu anbringes han

07/02/2022 12:32

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Voldtægtsmand dømt til anbringelse

Et nævningeting ved Retten i Glostrup har kendt en 35-årig mand skyldig i forsøg på voldtægt og dømt ham til anbringelse på et psykiatrisk behandlingssted.

Han blev anholdt umiddelbart efter gerningen med hjælp fra gode borgere, det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Nævningetinget dømte den 35-årige mand skyldig i forsøg på at tiltvinge sig samleje med en ung kvinde på Kanalens Kvarter i Albertslund tirsdag den 2. marts sidste år kl. 13.35. 

Gerningen blev imidlertid afværget, da to gode borgere kom kvinden til hjælp og siden hjalp politiet med at lokalisere gerningsmanden. Den 35-årige blev anholdt kort efter i en lejlighed i nærheden og varetægtsfængslet dagen efter i surrogat på en psykiatrisk institution.  

Retten idømte ham en såkaldt anbringelsesdom uden længstetid, hvilket medfører, at han på ubestemt tid skal anbringes på et psykiatrisk behandlingssted, indtil en læge og en dommer vurderer, han kan udskrives.

”Der skal lyde en stor ros herfra til de to forbipasserende for at råbe op og bistå politiet, så han kunne pågribes hurtigt,” siger senioranklager Rasmus Kim Petersen, anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi. 

Dømte har taget betænkningstid med hensyn til anke.