Mand fik bøde for at vise to fingre

08/12/2021 09:30

|

Christina Hansen

Mest læste i dag

En 39-årig mand fra Nykøbing Falster følte sig kaldet til at markere sin kritik af politiets tilstedeværelse på en uhensigtsmæssig måde, da han tirsdag klokken 20.50 på Jernbanegade i Nykøbing Falster mødte en patruljebil på sin vej.

Den 39-årige brugte ikke sine ord, men leverede alligevel et sigende budskab i form af ikke blot én, men to strittende langefingre rettet mod patruljebilen.

Det skriver politiet i døgnrapporten.

Betjentene følte sig derfor kaldet til at holde ind til siden og opsøge den 39-årige mand, der var villig til at erkende sin mishagsytring.

Desværre kolliderede hans kommunikationsform med ordensbekendtgørelsen og han måtte derfor gå hjem med et bødeforlæg, som næppe forbedrede hans oplevelse af dagen, og i hvert fald ikke gjorde noget godt for hans privatøkonomi.

En tredje afledt effekt af interaktionen er, at man kan frygte, at dén personlige opfattelse af ordensmagten, som den 39-årige visualiserede med sin gestus, kan ende i en fastfrossen og permanent mental indstilling - hos ham - til vort virke og væsen.

Det er i givet fald beklageligt, men sådan må det være, skriver poltiet i døgnrapporten.