Mand besiddelse af 370 kilo hash

17/09/2021 13:15

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

En 40-årig mand blev torsdag idømt to et halvt års fængsel for besiddelse af ca. 370 kg hash med henblik på videreoverdragelse.

Sagen mod den 40-årige mand fra Aarhus er blevet efterforsket af Særlig Efterforskning Vest og kørte som en tilståelsessag ved Retten i Aarhus, hvor han erkendte over en periode på 10 måneder at have været i besiddelse af ca. 370 kg hash, som efter planen skulle være solgt videre. 

Narkoen havde han fået ved flere møder med nogle personer forskellige steder på Sjælland i perioden fra februar 2020 til han blev anholdt den 10. december 2020. Han har siden siddet varetægtsfængslet i sagen, men blev løsladt efter han havde modtaget sin dom på 2½ års fængsel. 

Afgørelse kæret

”Dommen er efter min opfattelse i den milde ende, og så er jeg uenig i rettens beslutning om der skulle ske løsladelse efter dom. Når man bliver fundet skyldig i at have videreformidlet så store mængder hash, så mener jeg, det krænker retsfølelsen, at man bliver løsladt, inden man har afsonet sin straf. Derfor valgte jeg at kære rettens afgørelse om løsladelse”, siger anklager ved Særlig Efterforskning Vest, Jhin Lee. 

Den 40-årige mand mangler altså fortsat at afsone ca. et år og ni måneder af sin straf efter at have siddet varetægtsfængslet i godt ni måneder.