Mand bag væmmeligt hjemmerøveri dømt: Sprayede hårlak i hoved på ældre kvinde

22/01/2021 13:19

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En sag om et dybt ubehageligt hjemmerøveri har nu fået sin afslutning, da manden bag gerningen har modtaget sin fængselsdom på fem år.

Den ubehagelige episode fandt sted den 8. august sidste år, da en 42-årig mand besluttede sig for at kravle ind ad vinduet i en ældrebolig i Skals.

Klokken var cirka 03.30, da den 42-årige trængte ind i ældreboligen, og her søgte han så efter værdigenstande, men han var tydeligvis ikke tilfreds med nattens udbytte. Manden valgte derfor ikke bare at vække den ældre kvinde, hvis hjem han var brudt ind i, ved at tage hårdt fat i hendes arm med den følgende ordre ”så kan du godt komme op”. Han tvang hende ud af sengen, så hun kunne finde alle hjemmets værdigenstande.

Ifølge Ekstra Bladet, fik den 42-årige mand kvinden med ind i hjemmets stue, og her krævede han at kvinden på stedet gav ham 15.000 kroner og sit hævekort. Det var efter dette mærkværdige krav, at manden først sprayede den ældre kvinde i hovedet med hårlak, og ligeledes slog hende flere gange i hovedet med en palet og en grydeske.

Den 42-årige erklærede sig skyldig i indbrud, men nægtede sig skyldig i hjemmerøveri. Han hævder nemlig at han ikke vidste at kvinden var hjemme og derfor ikke havde intention om at begå røveri.

Han glemmer tilsyneladende bare at det udviklede sig, ikke mindst takket være hans egne handlinger, til præcist det, et hjemmerøveri.

Den lettere bizarre fortolkning af begivenhederne købte Retten i Viborg dog ikke, og manden kun nu se frem til fem år i spjældet.